Ben jij geen held als het op jouw planten- en bloemenskills aankomt? Geen paniek. Wij hebben de tips voor je. 

Tip 1. Je eigen kruidenverzameling

Ben jij niet gezegend met tuin of balkon? Da's het mooie aan kruiden! Ze gedijen prima binnen én buiten. Bieslook, dille, koriander en peterselie zijn perfect gemaakt om binnen in jouw keuken te laten groeien. Buitenkruiden zijn salie, munt, roosmarijn en tijm. Deze overleven zelfs de winter in de tuin of balkon.

Tip 2. Raadpleeg de moestuinmoeder

Jawel, ze bestaat echt. En ze zit boordevol goede moestuintips. Zoals het toevoegen van schoorsteenas bij je vers gepote aardappels. De kalium schijnt goed te zijn voor de aardappelvorming.

Weten hoe je voor 1 euro vijf jaar lang sla uit eigen tuin kunt eten?

Dat wil ik!

Tip 3. Goed met gras

Graszoden leggen? Binnenstebuiten-tuinman Martin heeft dé tip voor je. Leg het 1 kant op voor een rustig oppervlak. Ga heen en terug met je zoden als je banen wilt. En hoe zorg je ervoor dat je gras mooi groen blijft in de winter?

Lees Martins groengras-tip!

Meer lezen over dit onderwerp?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Net als jij, toch? Als we met z'n allen nu iets meer groen doen, maken we de wereld een tikkie mooier. Wij blij, de aarde blij.

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief!

keuringsdienst_van_waarde_2023_persfoto_groep_door_stijn_ghijsen.jpg